Bárki jelentkezhet: ingyenes próbaérettségit szerveznek a Leőweyben 14-én, szombaton

2015. január 31. szombat 11:04

Bárki jelentkezhet: ingyenes próbaérettségit szerveznek a Leőweyben 14-én, szombaton

A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítője, a Studium Generale február 14-én (két hét múlva szombaton) rendezi meg az Országos Nyílt Próbaérettségi Napját, ahol az ország bármely középiskolás diákja írhat próbaérettségit az általa választott tantárgyból. Pécsett a Leőwey gimnázium lesz a tudáspróba. 

Az esemény keretein belül a diákok történelem, matematika, elméleti és üzleti gazdaságtan tantárgyakból mérhetik fel tudásukat emelt- és középszinten egyaránt. A próbaérettségiken a részvétel teljesen ingyenes, és erre az ország több pontján is lehetőség van: Pécsett, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten és Miskolcon.

A Próbaérettségi Nap megvalósulását az EU-Diákok támogatja.

Február 8-ig lehet jelentkezni

A megírt teszteket a diákszervezet tagjai kijavítják, véleményezik, illetve igény szerint személyes konzultációra is van lehetőség, ahol a tanulók feltehetik az esetleges kérdéseiket. A próbaérettségi teljesen ingyenes. A programon való részvétel mindösszesen egy előzetes regisztrációhoz van kötve a honlapon ennek határideje pedig 2015. február 8. (vasárnap).
A rendezvény célja, hogy a tanulók a próbaérettségi megírásával visszajelzést kapjanak jelenlegi tudásszintjükről és reális képet kapjanak arról, hogy milyen hiányosságokat kell pótolniuk az érettségiig hátralévő három hónap folyamán. Ezen felül ez egy hasznos lehetőség rutinszerzésre is, amellyel könnyebben lehet a gyakran felmerülő vizsgadrukkot leküzdeni, mivel egy valós, az érettségihez nagyon hasonló szituációban kell kipróbálniuk magukat.

A szervezők körülbelül 2500 középiskolás tanulót várnak a rendezvényre, amelyen a részvétel egy ingyenes előzetes regisztrációhoz van kötve.

 

Jelentkezni február 8-ig lehet a www.studiumgenerale.hu honlapon a „PRÉ Nap" menüpont alatt, valamint további információ a rendezvényről az „SG Országos Nyílt Próbaérettségi Nap" Facebook oldalon érhető el.