Augusztus 12-ig várja a jelentkezéseket a pótfelvételire a Pécsi Tudományegyetem

2014. július 29. kedd 11:06

Nem kell bánkódni, ha nem sikerült a felvételi: augusztus 12-ig még van lehetőség a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzésekre jelentkezni.

Jelentkezni egyetlen képzésre lehet, kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2014. augusztus 12-ig. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

Miért érdemes most különösen a Pécsi Tudományegyetemet jelölni?

Hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Pécsi Tudományegyetem azért, hogy az elsőéves hallgatóit támogassa. A legelső szemeszterüket alapképzésben és osztatlan szakon megkezdő hallgatók számára létrehozták a PTE REKTORI ÖSZTÖNDÍJAT, melyet idén immár hagyományteremtő módon ismét meghirdetnek.

A PTE Rektori Ösztöndíját az első 100 legmagasabb pontszámot elért nappali tagozatos, önköltséges alap- és osztatlan szakra felvételt nyert hallgatók kapják.
Részletes kiírás: ITT.

A PTE Rektori Ösztöndíj mértéke 100.000 forint, melyet az egyetem a diák költségtérítéséből ír jóvá az első tanulmányi félévben. A második félévtől a hallgatók már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak. A PTE Rektori Ösztöndíj teljes összege 10 millió forint.

Az idei évben a rektori ösztöndíjat egy újabb kezdeményezés egészíti ki, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat jóvoltából. A 2014/2015-ös tanévtől kezdődően az elsőéves hallgatóknak lehetőségük nyílik szociális alapon pályázni 50 db laptopra, amiket tanulmányaik alatt szabadon használhatnak, illetve hallgatói jogviszonyuk megszűnését követően kedvező áron meg is vásárolhatnak.

A programban részt vehet minden, a Pécsi Tudományegyetem alap és osztatlan szakán nappali tagozatra felvételt nyert hallgató függetlenül attól, hogy állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésben vesz részt. Az erről szóló pályázati űrlapot a felvételről szóló határozat mellékleteként juttatja el az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a hallgatókhoz.

A PTE-n ezen túl számos ösztöndíjat alapítottak, hogy a finanszírozás szempontjából megújuló magyar felsőoktatás révén megnövekedett költségek ne terheljék fokozottan a hallgatókat. Ezekről bővebb információk itt találhatók.

Forrás: PTE