A migrációs válságról vitáznak a PTE nyári akadémiáján

2016. augusztus 01. hétfő 16:29

A migrációs válságról vitáznak a PTE nyári akadémiáján

Megkezdődött a nemzetközi Nyári Vitaakadémia a PTE-n! Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pécs Debate Academy, idén július 28. és augusztus 10. között, melynek címe: „Napjaink migrációs válsága és Közép-Európa - Európa egy változó globális környezetben Visegrád szemszögéből."

A „Pécs Debate Academy - CEEPUS Nyári Egyetem a Migrációról" kettős célt szolgál: egyrészt vitakészséget fejlesztő képzést nyújt, rangos vitatrénerek vezetésével. A hallgatók a képzés során a brit parlamenti vitaformátum elemeit sajátítják el. A program részét képezi emellett egy 5 napos előadás sorozat, melynek során nemzetközi oktatók valamint a PTE oktatói tartanak előadást a migráció különböző aspektusairól.

A speciális vitaakadémia megismerteti a hallgatókat a vitázás kultúrájával, napjaink migrációs problémáival, fejleszti a nyelvtudásukat, a kritikai gondolkodásmódjukat, ezáltal növelve versenyképességüket a munkaerő piacon.

A résztvevő fiatalok 10 országból érkeztek. A vitaakadémia sikerét bizonyítja, hogy az európai hallgatók mellett idén első alkalommal kínai és chilei hallgatók is részt vesznek a rendezvényen. A rendkívül magas színvonalú szakmai programok mellett esténként élménydús kulturális programok várják a hallgatókat. A Pécs Debate Academy vizsgával zárul, melynek során a hallgatók számot adnak a képzés során elsajátított vitakészségeikről. A vitaakadémia a European Initiative (CEI) támogatásával valósul meg.

A Pécs Debate Academy, mely a 17 éven át megszervezett Nemzetközi Kultúrhét (ICWIP) hagyományaira épül, 2013 óta kerül megrendezésre. Olyan speciális nyári egyetem, mely Dunántúl első vitaakadémiája, s mely 8 kreditpontot biztosít azon hallgatók számára, akik aktívan részt vesznek a képzésen és sikeresen teljesítik a záró vitaverseny követelményeit.

 

Forrás: PTE