A laptop összeszerelési verseny és a térszkenner a sláger az idei Pollack Expón

2015. február 26. csütörtök 15:01

A laptop összeszerelési verseny és a térszkenner a sláger az idei Pollack Expón

Kilencedik alkalommal rendezi meg (a csütörtökön kezdődött és pénteken záruló) a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara a „Pollack Expo" szakmai kiállítást és konferenciát az Expo Centerben.

Az építő-, villamosipar, gépészet, építészet, környezetvédelem és informatika területét átfogó szakkiállítás minden évben a legújabb ipari fejlesztésekkel kívánja megismertetni a nagyközönséget.

NÉZZE MEG A CSÜTÖRTÖKI ESEMÉNYEKET KÉPGALÉRIÁNKBAN: 

Az idei Pollack Expo két kísérőrendezvénye is a „Z" generációra fókuszál. A IV. Regionális Baranya Open Robotprogramozási Verseny visszatérő eleme a szakkiállításnak. A csapatok számára kiírt verseny során a versenyzőknek a robotprogramozási ismereteiken túl, olyan tulajdonságokra is szükségük van a sikeres szerepléshez, mint a jó helyzetfelismerés, logikus gondolkodás és a csapaton belüli munkamegosztás.

Ugyancsak a fiatalok kreativitására épít a Telekom-T-Systems Magyarországgal közösen meghirdetett NotiGuru laptop összeszerelési verseny. A nagy érdeklődésre számot tartó verseny alkalmával a csapatoknak minél rövidebb idő alatt kellett egy teljesen szétbontott laptopot összeszerelni úgy, hogy az végül bekapcsolható és működőképes legyen.

 

A továbbra is ingyen látogatható kiállításról és kísérő rendezvényeiről hasznos információk olvashatók a www.pollackexpo.hu oldalon.

Fotó: Dittrich Éva