A közelgő El Clásico-t veszik górcső alá hétfőn a PTE-n

2016. március 20. vasárnap 10:59

A közelgő El Clásico-t veszik górcső alá hétfőn a PTE-n

A futballtörténelem egyik legnagyobb rivalizálása nemsokára egy újabb fejezettel bővül Barcelonában. Az „El Clásico", avagy a Barcelona és a Real Madrid rangadóját világszerte több millióan követik majd. Ennek apropóján a mérkőzést megelőző héten, március 21-én a PTE KTK-n egy sportszakmai vita keretében megvizsgálják mindkét csapatot.

A mérkőzés előzetes elemzésén kívül a kérdések közt lesz a két egyesület eltérő utánpótlás-nevelési- és átigazolás-politikája, megvitatásra kerülnek az ezek mögött meghúzódó marketing stratégiák. Továbbá tárgyalják majd a mindkét csapatot érintő FIFA által kiszabott büntetéseket és a katalán függetlenség kérdésének megnyilvánulását a két csapat szembenállásán keresztül.

A vitapartnerek dr. Koppányi Gergely, a "Kompany lő, gól" blog főszerkesztője, Bartha Tibor, a "Barcanoticias", a "Catalunya - Katalónia" és az "Independéncia" blogok főszerkesztője, valamint Kajos Attila, a Pécsi Tudományegyetem oktatója és sportmarketinggel foglalkozó szakember lesznek. Az esemény főszervezője és a vita moderátora Ruppert Péter Olivér.

Az esemény mindenki számára nyitott, nincs regisztrációhoz kötve.

 

Forrás: PTE