A Beatlingers mesematricákkal tette vidámabbá a gyermekklinikát

2016. május 26. csütörtök 11:30

A Beatlingers mesematricákkal tette vidámabbá a gyermekklinikát

All you need is love - a Beatlingers névre hallgató pécsi Beatles-emlékzenekar ezen gondolat jegyében matricázta ki a PTE Gyermekgyógyászati Klinika nemrég felújított Anyagcsere-gondozó Osztályát, hogy a mesematricák között a beteg gyermekek és az orvosok is jobban érezhessék magukat a kezelések alatt.

A hattagú pécsi Beatlingers zenekartól nem állnak távol a jótékonysági akciók: többször szerepeltek a PTE Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványának kampányában is. - Az Eurakvilo Alapítvány által szervezett jótékonysági bulikon már többször részt vettünk, akkor az onkológiai gyermekosztály számára történt a gyűjtés. Akkor a fő probléma az volt, hogy a szülők nem tudnak ott aludni a beteg gyermekeikkel - mondta el ifj. Reiner Ágoston, a zenekar gitárosa.

A cél akkor a jótékonysági koncerten befolyt bevételekből a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológia Osztályán két gyermek-szülő kórterem kialakítása volt.

- Nagyon örülünk, hogy most a gyermekklinika más osztályán is tudunk segíteni - tette hozzá a zenekar saját kezdeményezésű jótékonysági akciójáról Szántó Gábor, a Beatlingers gitáros-vokalistája. - Ez egy filléres szintű dolog, az internetről rendelt mesematricákkal dekoráljuk ki a rendelőt, hogy a beteg gyerekeknek, és persze az orvosoknak, ápolóknak is jobb legyen a hangulata. Ez egy semmiség, amit gyakrabban is megtehetnének az emberek.

Szántó Gábor úgy látja, igazából nem is olyan könnyű segíteni, megtalálni a helyet, ahol segíthetünk. - Sokszor bizalmatlansággal fogadják az embert, de szerencsére itt megtaláltuk azt a közeget, ahol beengedtek és örültek nekünk - mondta.

- Októberben jelentkeztek először a fiúk, akkor megbeszéltük, milyen figurák, mesehősök díszítsék a falat. Amint elkészült a terem, jöttek, és kidekorálták a falakat - mesélte Éger Orsolya szakasszisztens, aki maga is részt vett a matricázásban. - A folyosókon nagyon szép falfestményeket látni, szerencsére vannak hasonló felajánlások, amelyeket örömmel fogadunk - tette hozzá.

A Beatlingers zenekar tagjai szeretnék, hogyha akciójuk nem maradna folytatás nélkül, és más pécsi együttesek is csatlakoznának a jótékonysági kezdeményezéshez.

Forrás: PTE - Fotó: PTE