Ugyan kihirdették a Csontváry-pályázat eredményét, de még semmi nem dőlt el

2016. július 01. péntek 09:30

Ugyan kihirdették a Csontváry-pályázat eredményét, de még semmi nem dőlt el

Budapesti helyszínre tervezett pályamű nyerte meg a Miniszterelnökség által az új Csontváry Múzeum létrehozására kiírt ötletpályázatot, az egyik harmadik helyezett terv alapján viszont a pécsi Káptalan utcában épülhetne fel az új kiállítótér. Ugyanakkor azt még nem tudni, megvalósulhat-e bármelyik is, s ha igen, akkor hol. 

Közzétették a Miniszterelnökség által kiírt Csontváry-ötletpályázat eredményét. Összesen huszonkét tervet nyújtottak be a jelentkezők. A bírálók egy első, két-két második és harmadik díjat ítéltek oda, emellett hármat kiemelt megvételre, négyet megvételre javasoltak.

A Miniszterelnökséget mindazonáltal nem kötelezi semmi, hogy bármelyik pályázatot megvalósítsa, így egyelőre azt sem lehet tudni, komolyan számolnak-e a valamelyik megvalósításával, vagy minden marad a régiben.

Az első helyezett terv fővárosban, a II. kerületben található, a Magyar Szentföld Templomában képzeli el az új múzeumot, míg az egyik harmadik helyezett pályázat alkotói a pécsi Káptalan utcában képzeli az új kiállítóteret.

Azt egyelőre nem tudni, hogy - ha sor kerül rá egyáltalán - mikor és hol épülne meg a világhírű festőművész alkotásait bemutató múzeum.

Képünkön: az első helyezett alkotás látványterve.

M. B.