Téli dzsungeltúrára invitálják az érdeklődőket

2017. január 19. csütörtök 08:30

Téli dzsungeltúrára invitálják az érdeklődőket

A jelvénygyűjtő túrán a Dráva mellékágai mentén úttalan utakon haladva az ember által szinte sosem járt ártér téli arcát ismerhetik meg a résztvevők.

Ebben az időszakban olyan helyek bejárására is lehetőség nyílik, amit a vízállás a nyári hónapokban általában nem tesz lehetővé. A résztvevők az egyetlen olyan települést is megismerhetik, amely a Dráva töltésén belül helyezkedik el.

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a túra a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által rendszeresen szervezett szakvezetéses túrákhoz képest nehezebb terepen zajlik. A túra útvonala helyenként nehezen járható, tocsogós - fagy esetén jeges -, tüskés bozótos szakaszokon halad, ezért különösen fontos a vízálló lábbeli, valamint a strapabíró nadrág és kabát. A program a téli túrák nemzeti parkjainkban programsorozat részeként valósul meg.

Bővebb információ: www.magyarnemzetiparkok.hu/teliturak

 

 

Forrás: DDNP