Tablókiállítás nyílt Széchenyi István életútjáról

2016. szeptember 28. szerda 13:30

Tablókiállítás nyílt Széchenyi István életútjáról

Az esztergomi Mária-Valéria híd vámházépületében nyitott kiállítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a tablótárlat Széchenyi István életútját mutatja be középiskolás diákok munkái alapján.

"Ahogy a Lánchíd a reformkor szimbóluma, a Mária-Valéria híd újjáépítése, 15 évvel ezelőtti átadása a polgári Magyarország szimbóluma. Büszkék vagyunk arra, hogy közösségi forrásokból és saját erőből olyan hidak építését kezdhetjük meg a közeljövőben, melyek erősítik a kapcsolatokat" - mondta a Széchenyi-emlékév keretében rendezett kiállítás megnyitása előtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára.

Tasó László a hidakhoz hasonlította a Via Carpatia nyolc országon áthaladó, a Balti-tengert a Fekete-tengerrel és az Égei-tengerrel összekötő közlekedési folyosót, amelynek teljes magyarországi szakaszát 2019 végéig kiépítik.

A Mária-Valéria híd esztergomi oldalán álló vámház épületében október 11-ig látható tablókiállításon bemutatják Széchenyi István életútját, utazásait, gazdasági reformjait, a Lánchíd építését, az akadémia létrehozását, valamint magánéletének fontosabb állomásait.

A kiállításon külön tablók elevenítik fel a Mária-Valéria híd 15 évvel ezelőtt újjáépítését, illetve bemutatják a 2020-ra tervezet esztergomi mobilgát szerkezetét és nyomvonalát.

MTI - Fotó: MTI/Nyikos Péter