Szerdán már látható a mozikban a világ első kultúr sci-fije, a LÁMPAGYÚJTOGATÓK

2015. április 20. hétfő 08:44

Szerdán már látható a mozikban a világ első kultúr sci-fije, a LÁMPAGYÚJTOGATÓK

A világ első és eddigi legjobb kultúr sci-fije kerül április 22-én, szerdán a magyar mozik vásznára. Szerdán este egy hatalmas egyszeri és megismételhetetlen, különleges közösségi élményben lesz része azoknak a családoknak és pároknak, vagy éppen egyedülállóknak, akik ellátogatnak a hozzájuk közel eső Cinema City mozikba, vagy a programhoz csatlakozó art és más mozikba. 

Kilövik ugyanis a LÁMPAGYÚJTOGATÓK űrrakétáját; fedélzetén az emberiség első világűrbe szánt mozijával. A kultúr sci-fi, - bár nem erre a világra készült, - a földi kritika elismerését is kivívta. Kacagtat és ríkat. A tesztvetítéseken egymást váltogatták a gyomorba ütő csendek, az elismerő bólintások és a sorok között fodrozódó, néha kitörő nevetésbe torkolló kuncogások. A film megdöbbentő felismeréseket ígér, melyek segítségével újraértékelhetjük az életünket. Szerda este minden honfitársunknak látnia kell.

Az alkotók a kultúr sci-fi összes szereplőjét meghívták, hogy 19 órától a Cinema City WestEndben kezdetét vegye a LÁMPAGYÚJTOGATÓK 1 órás élő kilövés eseménye, amire a www.facebook.com/Lampagyujtogatok oldal „1.000.042 LÁMPAGYÚJTOGATÓ NAPJA" esemény lájkolásával és megosztásával lehet jelentkezni. Az eseményt egyenes adásban közvetítik a: http://www.ustream.tv/channel/lampagyujtogatok csatornán, több csatlakozó mozi a vásznára viszi az élő adást is, illetve a társuló portálok és Facebook oldalak felületein is követhető lesz az. Az eseményt a Petőfi TV is sugározza.

Már a filmbemutató előtti program is felejthetetlennek ígérkezik: Dombóvári István vaskos tréfái kereszttüzében Argyelán Krisztina moderálásával ismert és elismert honfitársaink; csillagászok, fizikusok, biológusok, pszichológusok, a hazai zenei világ nagyjai, színészek, írók, költők, pilóták, ökölvívók, birkózók, ultrafutók, mesteredzők és világutazók adják egymás kezébe a stafétát, hogy néhány percben megfogalmazzák az általuk legfontosabbnak tartott gondolatokat a földi létünkről. 

Egyetlen és megismételhetetlen órában, ha szerencsések vagyunk meghallgathatjuk Almár Iván csillagász gondolatait; de találkozhatunk Erdei Zsolttal, Besenyei Péterrel is, ne lepődjünk meg, ha összefutunk a holdjáró Pulival, ha Kamarás Iván elé, vagy Katus Attila mellé kerülünk a nézők soraiban, ha a Takáts Eszter Beat Band és a Kiscsillag zenekar dala is felcsendül az est folyamán, vagy ha éppen a Tankcsapda frontembere Lukács Laci visszaszámolására robbannak be az Androméda-galaxisba induló űrrakéta hajtóművei. Ezen a csillagközi napon ugyanis szinte minden megtörténhet.

Ezek után pedig mi emberek is megtekinthetjük a LÁMPAGYÚJTOGATÓK című kultúr sci-fi filmet, ami nem más, mint az emberiség egységes üzenete egy távoli galaxisba Magyarország optikáján keresztül. A figyelmes néző erős és meghatározó lelki élménycsomagot kaphat útravalósul.


A szervezők azt kérik, hogy április 22-ig változtassa meg mindenki a Facebook borítóképét, aki szimpatizál az elgondolással, az eseménnyel és a filmmel. Százados Miklós rendező szerint a LÁMPAGYÚJTOGATÓK popkornfilozofikus hídverő ügy, ami a mai Magyarország egyik legkülönlegesebb összefogásává válhat.

A szervezők minden embertársukat szeretettel várják a mozikba.

Főszereplők:
A LÁMPAGYÚJTOGATÓK szereplői a különleges küldetést megismerve az első kérésre azonnal igent mondtak: Almár Iván - csillagász, Ábrahám Péter - MTA CSFK főigazgató, Argyelán Krisztina - műsorvezető, Berg Judit - író, Besenyei Péter - műrepülő versenyző, Boldogkői Zsolt - SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet, intézetvezető professzor, Dombóvári István - humorista, Erdei Zsolt - ökölvívó, Fehér Gyula - a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója, Fejes Tamás - a Tankcsapda dobosa, Fluor Tomi - zenész, Harcsa Veronika - jazz énekes, Illényi Katica - hegedűművész, Jordán Adél - színész, Kammerer Zoltán - olimpiai bajnok kajakozó, Kamarás Iván - színész, Karafiáth Orsolya - író, Katus Attila - életmód tanácsadó, Kiss Tibor - a Quimby frontembere, festőművész, Kovácsovics Fruzsina - zenész, Kozma Orsi - énekes, Kulifai Tamás - világbajnok kajakozó, Laár András - a KFT frontembere, humorista, Lackfi János - költő, Leskovics Gábor - a Pál Utcai Fiúk frontembere, Lovasi András - a Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontembere, Lubics Szilvi - ultrafutó, Lukács László - a Tankcsapda frontembere, Növényi Norbert - sportoló, Pacher Tibor - fizikus, Péterfy Bori - színész, énekes, Qka MC - Animal Cannibals, Rakonczay Gábor - hajós, Rátgéber László - kosárlabda edző, Ricsi Pi - Animal Cannibals, Sidlovics Gábor - a Tankcsapda gitárosa, Szakos Krisztián - zeneszerző-producer, Szentpéteri József - természetfotós, Takáts Eszter - zenész, Tari Annamária - pszichológus, Török Gábor - politológus, Vida Ágnes - babapszichológus. 

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK hivatalos mozielőzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=XSbSC0LLIMU

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK főcímdalának szöveges astroklipje:
https://www.youtube.com/watch?v=r7MBufO0fTk