Rendkívüli leolvasásra számíthatnak az E.ON-ügyfelek

2015. augusztus 28. péntek 09:16

Rendkívüli leolvasásra számíthatnak az E.ON-ügyfelek

Mint ismeretes, 2016 január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében az év hátralevő időszakában az E.ON és a MAGÁZ munkatársai - a normál leolvasási tevékenység mellett - rendkívüli gázmérő leolvasása céljából kereshetik fel az ügyfeleket.

A szeptemberben induló rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztó társaság, ahol az éves leolvasásra a szolgáltató váltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt került sor. 

A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez. 

A rendkívüli leolvasásban érintett mintegy 37 ezer ügyfelet a leolvasás várható hónapját megelőző napokban előzetesen, írásban tájékoztatja a szolgáltató.
A szolgáltatóváltást megelőzően a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a 2015. december 1 - december 31. közötti időszakban. Erről a szolgáltató szintén időben tájékoztatni fogja az ügyfeleket.

Az ügyfelek biztonsága érdekében, az E.ON fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénz befizetéseket nem kérnek, és nem fogadnak el.

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit (sem a lakosságit, sem a versenypiacit), illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.

További információ a www.eon.hu\\szolgaltatovaltas oldalon.

Forrás: E.ON - Fotó: Beliczay László/MTI