Pécsett is elkezdték a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítését

2017. április 28. péntek 13:43

Pécsett is elkezdték a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítését

Pécsett is elkezdte kézbesíteni a posta a nemzeti konzultációs kérdőíveket. Hoppál Péter, pécsi országgyűlési képviselő, kultúráért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánynak fontos, hogy megtudja az emberek véleményét a feltett kérdésekről.

- Rengeteg megkeresést kaptunk az elmúlt hetekben, hogy Pécsett még miért nem kapták kézhez az emberek a kérdőíveket - mondta a sajtótájékoztatón Hoppál Péter. - Utánajártunk, a postától azt a választ kaptuk, hogy ütemterv szerint dolgoznak, s Pécs ezen a héten került sorra, tehát most már érkeznek ide is a levelek.

- Erős kifejezés, hogy Brüsszel kényszeríthet minket a rezsicsökkentés eltörlésére, ám tény, hogy egyenes szándékuk az uniós döntéshozóknak megszüntetni ezt a programot - fogalmazott a politikus. - A szolgáltatók először felháborodva álltak a helyzet elé, de idővel sikerült jobb belátásra bírni őket. Mára kevesebb nyereséggel működnek, ezzel előtérbe hozva a rezsicsökkentés jó oldalát. Kevesebb a költség, több a befizetett sárga csekk, így tulajdonképpen mindenki jól jár.

A politikus kifejtette, a nemzeti konzultációban való részvétellel minden magyar állampolgár kifejezheti a véleményét, ahogy arról is, hogy merre dőljön a bűvös bevándorló kocka. A korábbiakban felállított kerítések miatt Magyarországot rossz színben tüntették fel, "nácinak" titulálták Orbán Viktort. Mára a magyar példára több ország hasonló módon kerítéseket épített. Szintén magyar példára több ország belátta, hogy a menekültek regisztrációja határon kívül történjen meg, tehát mielőtt átlépnék az országhatárt.

Lehet vitatkozni az érintett témákban, de a véleménynyilvánítás minden bizonnyal célra vezetőbb. Amit mindenki megtehet, ha kinyitja a postaládáját, kiveszi az erről küldött levelet és kitölti.

EQM - Fotó: MTI