Orbán: Magyarország a rendet képviseli a rendetlen Európában

2016. június 26. vasárnap 10:17

Orbán: Magyarország a rendet képviseli a rendetlen Európában

- Magyarország ma a rendet képviseli az egyre inkább rendetlenné váló Európában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén, a budai Várban.  

A kormányfő szerint Európa számos vezetője nem vállalja a küzdelmet az újkori népvándorlás, a beözönlő törvénytelen és törvénysértő migránsáradattal szemben. Az eredmény a közbiztonság hanyatlása, fenyegető erőszak és általános elégedetlenség - mondta, kijelentve ugyanakkor, Magyarország éppen az ellenkező irányba indult el, az elmúlt években magyarok milliói kapták vissza abba vetett hitüket, hogy az ország élhető, biztonságos hely.

Orbán Viktor kitért a brit EU-népszavazásra is - amelyen a kilépéspártiak győztek -, amit úgy kommentált: az Egyesült Királyság polgárai úgy döntöttek, ismét saját kezükbe veszik sorsuk irányítását, "nem kérnek többé a kioktatásból", elegük lett a bizonytalanságból, a bénultságból, "a tettek nélküli szóözönből". A miniszterelnök arra számít, hogy az EU most gyorsan meg fog változni.

Képünkön: Orbán Viktor beszédet mond a tisztavatáson. 

MTI - Fotó: MTI/Máthé Zoltán