Magyar rendszámú teherautóban találtak holttesteket Ausztriában

2015. augusztus 27. csütörtök 14:24

Frissítve: 2015. augusztus 27. csütörtök 14:50

FRISSÍTVE: román állampolgár váltotta ki a holttesteket rejtő teherautó rendszámát! Magyar rendszámú az a tehergépjármű, amelyben számos holttestet találtak az osztrák A4-es autópályán - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az osztrák rendőrség tájékoztatta a magyar rendőrséget, és a történtek felderítéséhez, az elkövetők elfogásához szükséges lépéseket a két rendőrség közösen teszi meg - mondta a tárcavezető, hozzátéve: vélhetően illegális bevándorlók estek áldozatul, akik Magyarországon keresztül vagy magyar közreműködők segítségével próbáltak Nyugatra jutni.

E rendkívüli eset is rávilágít arra, hogy a bevándorlási helyzet nagymértékben romlott az elmúlt hetekben - mondta Lázár János.

FRISSÍTVE:

Román állampolgár váltotta ki Kecskeméten annak a teherautónak a rendszámát, amelyben számos holttestet találtak az osztrák A4-es autópályán - közölte Lázár János miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökség vezetője hozzátette, a valószínűleg illegális bevándorlók holttestét rejtő járművet vélhetően szlovák cégtől vásárolták. Az ügyben délutánra ígért részletes rendőrségi tájékoztatást.

A tárcavezető az illegális bevándorlás témájában arról is beszélt a tájékoztatón, hogy a magyar kormány szerint - az elmúlt 48 órában történtek fényében - szükség lesz a honvédségre a határ védelméhez. Az ehhez szükséges jogszabályi feltételekről zajlik a kodifikációs munka.

Tudatta továbbá, hogy konzultáltak a német kormánnyal a Szíriából érkezők ügyében, amellyel kapcsolatban Berlin arról tájékoztatott, hogy a Szíriából érkező menekültek kérelmét is elbírálják a német hatóságok, ezt csak időben halasztják el.

MTI