Ma kezdődik a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

2017. május 26. péntek 10:30

Ma kezdődik a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Csaknem 100 alkotás lesz látható az elmúlt két év nemzetközi terméséből a ma kezdődő harmadik gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

A fesztivál keretében egy nemzetközi és egy Kárpát-medencei versenyt is meghirdettek, amelyekre 58 országból 300 nevezés érkezett, köztük a legnagyobb európai filmstúdiókból is. A filmeket ingyenesen tekintheti meg a közönség a Királyi Kastély Lovardájának három termében és az Alsóparkban.

A szekciódíjak mellett hat kiemelt díjért és számos különdíjért versenghetnek a résztvevő természet- és dokumentumfilmek. Az Európa Kék Szalagja elnevezésű fődíj egymillió forintos, míg a Kárpát-medencei külhoni magyar alkotói díj 500 ezer forintos pénzjutalommal jár.

A vetítések mellett szemléletformáló programok, a Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás kibővített változata, az első alkalommal meghirdetett Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, filmszakmai és környezetvédelmi workshopok, diák film- és fotókiállítás, zenei tehetségkutató és könnyűzenei koncertek is várják a közönséget a Pest megyei városban.

MTI - Fotó: MTI/Máté Bence