Lezsák Sándor: megállíthatatlan a Lakiteleken elkezdődött folyamat

2013. május 03. péntek 21:43

Lezsák Sándor: megállíthatatlan a Lakiteleken elkezdődött folyamat

Megállíthatatlan az a folyamat, amely az 1980-as évek közepén, végén Lakiteleken elkezdődött - mondta Lezsák Sándor (képünkön) egy balatonlellei fórumon.

Az Országgyűlés alelnöke szerint a mai magyarság számára az igazi nagy esély az, hogy új alaptörvénye van Magyarországnak.

Magyarország új alaptörvénye - "még akkor is, ha lesz ott egy-két lehetséges ilyen-olyan csiszolnivaló" - egy új országot, új berendezkedést, új rendszert hoz létre, és "ez egy új Kárpát-medencei nemzeti erőt is jelent" - hangsúlyozta Lezsák Sándor, és az új rendszer, a kétharmados többség filozófiájának alapgondolatára példaként a rezsicsökkentést hozta fel.



Ez nem kampánytéma, alapgondolkodásról van szó, amelynek lényege, hogy egy közösséget szolgáló közszolgáltatás nem lehet nyerészkedésnek a helye, eszköze - jelentette ki a politikus, hozzátéve: "itt egy fillért nem lehet profitként elkönyvelni, mindent vissza kell adni a közösségnek, oly formán, hogy kevesebbet fizet".

"Én azért bízom ebben a rendszerben, mert így gondolkodik" - mondta az Országgyűlés alelnöke. Megjegyezte: és amíg így gondolkodik, bármilyen ellenerők jelennek meg a világban, hiába próbálják meg szétverni, nem fog sikerülni.

(mti)