Hirado.hu: több száz bevándorló tüntet a Keletinél

2015. augusztus 30. vasárnap 12:38

Frissítve: 2015. augusztus 30. vasárnap 12:56

FRISSÍTVE: folyamatosan érkeznek a rendőrök! Az M1 Híradó tudósítása szerint feszült helyzet alakult ki a pályaudvar alsó és felső szintjén is. A menekültek azt szeretnék elérni, hogy vonattal engedjék őket tovább Németországba. A rendőrség figyelemmel követi az eseményeket - olvasható a Hirado.hu portálon.

A migránsok angolul követelik, hogy "Engedjetek tovább Németországba." Véleményüket kézjelekkel is kifejezik: Németország említésekor felfelé tartják ujjukat, Magyarország esetén lefelé.

 

A tömeg azt kifogásolja, hogy ugyan megvásárolták a vonatjegyeiket Németország irányába, de a rendőrség nem engedi őket továbbmenni. Többen kevésnek tartják a napi egyszeri étkeztetést, sokaknak nincs pénze, hogy élelmiszert vásároljon magának. A másik nagy probléma a tisztálkodás.

FRISSÍTVE:

Az M1 munkatársának - az MTI által közreadott - beszámolója szerint folyamatosan érkeznek rendőrök a VIII. kerületi pályaudvarhoz. A Készenléti Rendőrség kamerával rögzíti az eseményeket.

A tudósító később elmondta: a tüntetők egy csoportja elindult a pályaudvar alsó szintjére, majd visszatértek a főbejárathoz, ahol a rendőrök továbbra sem engedik be őket.

Az M1 tudósítójának sikerült beszélnie a helyszínen egy régen Magyarországon élő szír állampolgárral, aki a migránsok és a rendőrök közötti tolmácsolást is segíti.

Azt mondta: mindent megtesz annak érdekében, hogy lehűtse a kedélyeket, de "óriási a felháborodás", nem értik a bevándorlók, hogy miért kell rostokolniuk a pályaudvarnál, miközben sokuk megvette vonatjegyét.

Forrás: Hirado.hu/MTI