Fogyasztóbarát települési címet kapott Pécs

2014. szeptember 18. csütörtök 15:39

Fogyasztóbarát települési címet kapott Pécs

Fogyasztóbarát Település címet vett át Páva Zsolt, Pécs polgármestere Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától.

A Fogyasztóbarát Település címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon települések intézkedéseit kívánja értékelni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához.

Páva Zsolt polgármester a díj kapcsán elmondta: „Sokat tettünk az elmúlt időszakban azért, hogy támogassuk a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. De számos teendőnk van még. Ez a díj is megerősít abban, hogy minden olyan terméket, ami helyben, helyi munkaerő által, helyi alapanyagokból is előállítható, vagy megtermelhető, azt itt Pécsett állítsuk elő! Arra törekszem, hogy a pénz helyben maradjon, ne vándoroljon ki Pécsről, állandó körforgásban maradjon a városon belül.”

Koszorús László, a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár hangsúlyozta: Pécs városa évek óta fogyasztóbarát település, ez a díj ezt ismeri el. Kiemelte: a díj országos példák alapján befektetés-ösztönző, hiszen jelzi, hogy Pécsett a lakosság igényes a szolgáltatások tekintetében, a minőséget kedveli.

Pécs az első nagyváros, amely megkapta az elismerést.