Félszáz család részesült tűzifa- és élelmiszer-adományban

2017. január 19. csütörtök 12:29

Félszáz család részesült tűzifa- és élelmiszer-adományban

Idén 55 rászoruló család részesült tűzifa- és élelmiszeradományban a Zala Megyei Védelmi Bizottság közreműködésével - közölte a bizottság elnökeként a Zala megyei kormánymegbízott csütörtökön Gellénházán.

Sifter Rózsa egy négygyermekes, szerény körülmények között élő családnál az adományozás kapcsán újságíróknak elmondta: a zalai védelmi bizottság 2012 óta segít a téli időszakban a legelesettebb, legrászorultabb családoknak. Az elmúlt öt évben több mint 300 zalai családot támogattak tűzifával, illetve élelmiszeradománnyal, az idei télen 55 családnak juttattak el fát és élelmiszercsomagokat.



A családok kiválasztásában a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zalaegerszegi csoportja, a helyi polgármesterek, valamint Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) segítette a védelmi titkárságot. Az adományok beszerzéséhez a Magyar Földgáztároló Zrt. idén 1,5 millió forintot biztosított, a zalaegerszegi OMEGA GM Kft. a kezdetektől ingyen végzi a tűzifa kiszállítását, az élelmiszercsomagokat pedig a Máltai Szeretetszolgálat állította össze - tette hozzá a kormánymegbízott.


Vigh László azt hangsúlyozta, hogy a már harmadik hete tapasztalható hidegben különösen fontos, hogy a közösség, az önkormányzatok odafigyeljenek azokra, akik esetleg nélkülöznek, nem tudnak fűteni. Gellénházán 600 háztartás található, ott is az önkormányzat jelzése alapján döntöttek a most támogatásban részesített négygyermekes család megsegítéséről.

MTI - Fotó: MTI-fotó