Ez vár azokra, akik megölték Bencét: még a fegyencek is rühellik a gyerekgyilkosokat

2012. november 04. vasárnap 10:37

Mi vár a börtönben a szó szerint kivégzett 11 éves kisfiú, Szita Bence gyilkosaira? Szóbeszédek ugyan keringenek, de hivatalosan még soha, senki nem ismerte el hogy mi történik egy gyerekbántalmazóval, gyilkossal a rácsok mögött. Egy börtönőr most nyilatkozott a Kaposvári Újság.hu-nak, az alábbiakban a cikkben megjelenteket idézzük:

- Senkinek ne legyenek illúziói - mondja a nyugalmazott, hírportálunknak név nélkül nyilatkozó börtönőr. - A gyerekbántalmazók, gyerekgyilkosok a börtöntársadalom legalja. Ők a csicskák, minden mocskos munkát ők végeznek, sokszor a WC-ből esznek, isznak, még a saját sz...-ukat is megetetik velük. A szó legszorosabb értelmében. A kemény legények ítélethirdetés után általában a szegedi, márianosztrai, sopronkőhidai, a nők a kalocsai letöltőházba kerülnek. A gyerekbántalmazók nem véletlenül lapítanak az okokról, titkolják a tettüket, inkább hazudnak valamit: rablást, gyilkosságot, ahol az áldozat felnőtt ember volt.

A smasszerek pedig a zárkafelelősnek megsúgják, hogy ki az új jövevény és utána nincs kegyelem - mondta a börtönőr a Kaposvári Újságnak.

Általában a fiatalabb elítéltek a kemények, vagányak. Tőlük kell esetenként jobban tartani, mert balhét provokálnak. Emiatt az elején rájuk jobban odafigyelnek, de aztán az évek megtörik őket. Bekerül egy nagydarab, kigyúrt elitélt, de biztosan ül már egy nála még nagyobb. Mivel azt is a börtönőrök döntik el, hogy ki melyik zárkába kerül, már az elhelyezéssel is úgy meg tudják keseríteni a rab életét, hogy még azt is megbánja, hogy a világra jött. Az ő feladatuk az is, hogy a rivális feleket szétválasszák. De néha esetleg néhány perc késéssel hallják meg, hogy balhé van odabenn...

Bence gyilkosaira sem vár más sors.

Amíg ilyen nagy a sajtónyilvánosság, addig vigyáznak rájuk, mint a hímes tojásra, nehogy véletlenül „leessenek a lépcsőről" és kék, zöld foltokkal menjenek a tárgyalásra. De az ítélet után becsukódik mögöttük a zárkaajtó.

A nők egyébként ilyen esetben még keményebbek, hiszen többségüknek van gyereke, akiket nem látnak felnőni, mert rájuk mértek 10-15 évet. És bármilyen erőszakos cselekményt követtek el, a gyerek számukra szent és sérthetetlen.

Forrás: Szarka Ágnes/Kaposvári Újság.hu