Elfogták a tatabányai lövöldözés gyanúsítottját

2015. február 01. vasárnap 12:08

Kisbéren, a buszvégállomáson fogta el a rendőrség vasárnap hajnalban azt a 33 éves férfit, aki szombaton Tatabányán lőfegyverrel három embert megsebesített - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap délelőtt.

Ismertetik: 11 órával a bűncselekmény elkövetése után a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, a Nemzeti Nyomozóiroda és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a kisbéri buszvégállomáson elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított, Győrben élő férfit.

A rendőrség közlése szerint a férfi és a három sértett ismerte egymást, együtt érkeztek személygépkocsival Győrből Tatabányára. A férfi a lövések után kiszállt a járműből, majd gyalog elmenekült.

A közlemény szerint E. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség, a férfi kihallgatása folyamatban van.

A lövöldözés szombaton este az M1-es autópálya Tatabánya-Újvárosi lehajtójánál lévő gyorsétterem közelében történt. A bűncselekmény után három férfit könnyű sérülésekkel vittek a Szent Borbála Kórházba a mentők. A rendőrség ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel a gyanúsított elfogása érdekében.

Az MTI-nek vasárnap reggel egy névtelenséget kérő szemtanú azt mondta, a gyanúsítottat egy indulásra váró autóbuszon fogta el a rendőrség Kisbéren.