Egyre több kórházban rendelnek el látogatási tilalmat

2016. február 13. szombat 08:30

Egyre több kórházban rendelnek el látogatási tilalmat

Az influenzás megbetegedések miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint Budapesten kívül már kilenc megye több kórházában van korlátozás.

A fővárosban a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén, valamint a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának valamennyi osztályán és részlegén látogatási tilalom van. A Budapesti Szent Ferenc Kórházban az egész intézményre kiterjedő látogatási tilalmat rendeltek el.

Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészeti-nőgyógyászati, valamint az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályon van érvényben látogatási tilalom.
Fejér megyében péntektől a megye összes gyógyintézményében látogatási tilalom van érvényben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kórházcsoportjában szombattól a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, gyermekosztályán, pulmonológiai osztályán, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, míg a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdőben valamennyi osztályon és részlegen látogatási tilalom lép életbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat.

Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben a központi aneszteziológia és intenzív terápiás osztályon, a szülészeti- és nőgyógyászati osztályon, a fül-orr-gége, fej- és nyaksebészeti, az ápolási, valamint a mozgásszervi és rehabilitációs, továbbá az infektológiai osztályon jövő hétfőtől rendelték el a látogatási tilalmat.

Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet csecsemő-, gyermekgyógyászati és neonatológiai osztályain, valamint a szülészet-nőgyógyászat, központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály tilos a látogatás.

Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén, továbbá a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház intenzív, gyermekosztályán, valamint a szülészeti-nőgyógyászati osztály újszülöttrészlegén is tilos a látogatás.

Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.

Vas megyében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán rendeltek el látogatási tilalmat.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán közölte: az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten.

MTI