A kétharmad lóg a levegőben? – Újraszámolják a szavazatokat

2014. április 16. szerda 17:33

A kétharmad lóg a levegőben? – Újraszámolják a szavazatokat

Elrendelte a budapesti 15-ös (XVIII. kerületi) országgyűlési egyéni választókerület két szavazókörében leadott szavazatok újraszámlálását szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. A választókerületben Kucsák László, a Fidesz-KDNP jelöltje 60 szavazattal nyert.

Az eredménymegállapító határozat ellen Kunhalmi Ágnes, az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP képviselőjelöltje nyújtott be fellebbezést.

Hivatkozott arra, hogy a 40. számú szavazókörben a szavazatszámláló bizottság tagjának nyilatkozata szerint olyan szavazatokat is érvényesnek fogadtak el, amelyeken csak alá volt húzva a jelölt neve, de nem volt a neve melletti karikában két egymást metsző vonal. A 10. számúban pedig - szintén egy szszb-tag szerint - több olyan szavazat is érvénytelen lett, amelyen a választópolgár feketén fogó tollal nyilvánította ki akaratát.

Az NVB úgy határozott, hogy a 40. számú szavazókörben újraszámolják valamennyi érvényes szavazatot, annak megállapítására, hogy van-e közöttük érvénytelen, a 10. számúban pedig megvizsgálják az érvénytelen szavazatokat, hogy van-e közöttük érvényes.

MTI – Fotó: Vajda János/MTI