A KDNP munkahelyi óvodákat hozna létre

2014. április 08. kedd 12:34

A KDNP a következő időszak fontos feladatának tartja az otthonteremtési támogatás megerősítését és a gyermekek napközbeni ellátásának fejlesztését, akár munkahelyi bölcsődék, óvodák építésével is - mondta Harrach Péter frakcióvezető a 180 percben.

A Fidesz és a KDNP szövetsége, amelyben a Kereszténydemokrata Néppártnak megvan a sajátos szerepe, jól működik, hatékony, így egész eddigi tevékenységével természetesen a pártnak is része volt a sikerben - értékelte a vasárnapi eredményeket Harrach Péter a keddi 180 percben.

Kampányukban a kormány teljesítménye került előtérbe, mert úgy ítélték meg, a tettek alapján kell bizonyítani, mi lesz a folytatás. Ha a másik oldal, amely egyébként nem tudott sem megfelelő személyt, sem egységes jövőképet felmutatni, ugyanezt teszi, az ijesztő eredményt hozott volna, amit természetesen felismertek a választók, ahogyan azt is, hogy velük szemben a nemzeti érdekek erőteljes képviselete és egy normális világ áll - mondta a frakcióvezető, aki bízik benne, hogy most egy konszolidált, nyugodt, építkező, a megváltozott irányt tartani és bejáratni képes időszak jön.

A frakcióvezető hozzátette: nagyjából az eddigi arányt fogják képviselni a parlamenten és a szövetségen belül is. Világnézeti pártként természetesen vannak elveik, ezek azonban a gyakorlati kérdésekben (családpolitika) valósulnak meg, szorosan együttműködve civil és egyházi szervezetekkel.

Az előttük álló legfontosabb teendőkről szólva Harrach a műsorban kiemelte az első Orbán-kormány idején nagyon jól működő otthonteremtési támogatás megerősítését, a munka és család összeegyeztetése kapcsán pedig fontos területnek mondta a gyermekek napközbeni ellátásának fejlesztését, akár munkahelyi bölcsődék, óvodák építésével is.

Emlékeztetett arra is, hogy tíz éve éppen a KDNP indította el a családbarát munkahely akciót, amely azóta is jól működik, és Harrach Péter úgy látja, egyre több, a magasan képzett munkaerőt így is megtartani igyekvő cég kapcsolódik be.