A Jobbik vizsgáltatná Szijjártó családjának vagyonát is

2014. szeptember 30. kedd 14:51

A Jobbik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter családjára is kiterjesztené a párt által kezdeményezett vagyongyarapodási vizsgálatot.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az államadósságnál csak a fideszes politikusok ingatlanjai nőnek nagyobb mértékben. A jobbikos politikus Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettesének ügyéhez hasonlította Szijjártó Péter ingatlanvásárlását.

Szavai szerint a tárcavezető "gátlástalanul módosítgat" a fedezet forrását és a ház méretének meghatározását illetően, ezért felszólította Szijjártó Pétert, hogy álljon nyilvánosság elé, és tisztázza ezeket a kérdéseket.

Novák Előd álláspontja szerint a miniszter szüleinek cégadatai sem támasztják alá az ingatlanvásárlást, ezért a vagyongyarapodási vizsgálatot a családra is kiterjesztenék.

A Jobbik szombaton jelentette be, hogy vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást szorgalmaz az Országgyűlésben Szijjártó Péter ingatlanvásárlásával összefüggésben.

(mti)