A hétvégén jön a hó - de fagypont alatt nem lesz a hőmérő

2015. január 22. csütörtök 16:06

A hétvégén is borús lesz az ég többfelé várható csapadék: esőre, havas esőre, helyenként hóra is számítani lehet. Lehűlés nem lesz, a leghidegebb órákban is fagypont körül alakul a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken túlnyomóan borult idő várható, dél felől egyre többfelé várható eső, amely estétől nyugaton havas esőbe, a hegyekben havazásba vált át. Többfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati részén és északkeleten viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul. 

Szombaton is borult lesz az ég és sokfelé várható csapadék: a Dunántúlon már többnyire havas eső, majd havazás, a Dunától keletre kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, a magasabban fekvő területeken hó is hullhat. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, a nappali maximumok 0 és plusz 7 fok között alakulnak. A tartósabb havazásban lehet nappal is 0 fok közeli a hőmérséklet - tették hozzá. 

Vasárnap is nagyrészt borult lesz az ég, több helyen valószínű havazás, de az Észak-Alföldön és északkeleten havas eső is lehet. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lesz a szél, az ország keleti részén viszont csak élénk légmozgás valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 3 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

(mti)