A ciklus végére átlagosan 880 ezer forintot kereshetnek a tanárok

2024. február 14. szerda 11:56

A ciklus végére átlagosan 880 ezer forintot kereshetnek a tanárok

A parlamenti ciklus végére átlagosan 880 ezer forintot kereshetnek a tanárok - mondta a kormányszóvivő szerdán a Facebook-oldalán megosztott videójában.

 

 

Szentkirályi Alexandra emlékeztetett: "történelmi", több mint 32 százalékos átlagos béremelést kaptak a tanárok és az óvónők.


Abban soha nem volt vita a kormányon belül, hogy a pedagógusbérek, a tanárbérek nem voltak a helyükön - fogalmazott, hozzátéve: a béremelést akkor szabad meglépni, amikor a kabinet ezt felelősen tudja vállalni.

Elmondta azt is, hogy jövőre egy újabb, 21 százalékos béremelés lesz, így a ciklus végére a diplomás átlagbér 80 százalékát érhetik el a pedagógusbérek, ami átlagosan 880 ezer forint jelent majd.

A videóban Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató azt mondta: a pedagógusok a pályán eltöltött idő függvényében értek el egy fizetési fokozatot. Most az ehhez a fokozathoz tartozó bérnek emelték meg az értékét attól függően, hogy a gyakorló pedagógus milyen kategóriába tartozik.

Hozzátette, egy kollégája a pedagógus II. kategóriába tartozott tavaly, de a minősítő vizsga letétele után idén már mesterpedagógus lett, így esetében a béremelés mértéke számottevően nagyobb volt. Az is előfordult, hogy az emelés 43 százalékot ért el - tette hozzá.

MTI